Aleksandar Simić i Žika Jovanović – (22. 01.) – devetnaesta emisija – dueli


Da bi takmičari fascinirali žiri i prošli u naredni krug treba da pevaju kao (21) iz Mionice, takmičar koji je ove subote žiri “Zvezda Granda” ostavio bez teksta.

Ovaj kandidat iz tima Dragana Stojkovića Bosanca našao se u duelu sa Žikom Jovanovićem (21) iz Obrenovca, ali je u neverovatnom pevačkom okršaju pobedio maksimalnim brojem glasova.

Aleksandar je žiri fascinirao izvođenjem pesama “Rode će se opet vratiti” Grand kvarteta i “Vinska” Opera La Traviata, dok je Žika u trećem krugu otpevao “Kako si majko, kako si oče” Šabana Šaulića i “A nekad je dolazila stalno” Darka Lazića.

Tokom Aleksandrovog nastupa žiri je bukvalno zanemeo, čak je i Saša Popović bio fasciniran njegovim pevanjem da je na kraju ustao i aplaudirao.

– Prosto se neko rodi za scenu i svojom energijom te očara, samom pojavom, samouverenošću. Aleksandar zrači pozitivnom energijom, svima nam je prvenstveno izmamio osmeh. Pustio je glaščinu i neka energija je počela da mi struji telom i svaka mu čast, zaslužio je svih šest glasova- rekla je Ceca, dok je njegovog protivnika iz duela okarakterisala kao klasičnog narodnjaka.

Viki takođe nije mogla da sakrije oduševljenje kandidatom koji je nesvakidašnjim repertoarom briljirao u trećem krugu. Ona je istakla da je specifičan, dok je za Žiku prokomentarisala da se vidi i čuje veliki napredak od prvog pojavljivanja.

Reči hvale za mladog Simića imala je i Marija Šerifović koja je svojim izglaganjem poentirala, bar kod Bosanca.

– Način na koji ti predstavljaš sebe i osećaš muziku to je nešto što me baca u trans. Ja sam tobom preoduševljena i što se mene tiče ne bih imala nikakav problem da pobednik ove sezone budeš ti i to odmah – poručila je Mara kandidatu, na šta se Boske našalio i dodao: – Pa da završimo, Maro. Odmah bih proglasio!

Popović je istakao da i ukoliko dođe do finala, završnu reč ima publika koja glasa, na šta se Marija kroz osmeh poručila da je takmičar kod nje u timu možda bi i imao šansu.

– E, onda ću ja pred finale da ga prepustim tebi – našalio se Bosanac.

I dok su svi bili oduševljeni Aleksandrovim nastupom, Milija i Đorđa zanimalo je da li je zagrejao grlo pred nastup, a imali su i po koji savet za njega što je iznerviralo Mariju.

– Šta pričate? Kako uopšte imate mozga da ovakvu interpretaciju kvarite? – pitala ih je, ali je Džordž bio uporan da objasni i podeli par saveta.

– On je dečko specifičan u ovom takmičenju. On može da peva sve i pop i rok i operu – konstatovao je Popović i time prekinuo Đorđevo izlaganje.

– Pevaš sa takvom lakoćom da je milina da te slušamo. Samo tako nastavi – poručila mu je Ana, dok je završnu reč imao mentor koji je istakao da je njegov kandidat ispoštovao sve što su se dogovorili.


Kategorije: Nove Zvezde granda, Takmičenje, Zvezde granda 2021-2022

Tagovi: , , ,