Nemanja Petrović i Hanad Džehverović – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli


i – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

Nemanja iz Podgorice predstavio se pesmama “Opet si pobijedila” i “Čini mi se grmi”, dok je Hanad iz Zenice otpevao “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo” i “Ja bih preživeo”.

Na kraju sjanog duela rezultat je bio izjednačen, a voditeljka Sanja Kužet konstatovala je da je u ovim teškim vremenima pandemije privilegija biti u studiju i uživati u muzici ovakvih kandidata.

– Ovo je užasno jaka sezona. Zaista je privilegija biti ovde, ovi takmičari leče. Svaka čast momcima i mentorima – rekao je Džordž i pohvalio Mariju i Jelenu da su odradile sjajan posao sa svojim takmičarima.
Snežana Đurišić prokomentarisala je da su duelisti bili isti, dok je Ana Bekuta, osim pevanja, posebno pohvalila i scenski performans mladog Bosanca.

– Hanade, brutalan si kao i uvek – dodao je Džordž, pa se obratio Nemanji: – Nagradio sam te jer po prvi put nisi gledao u patos, postao su vedar na stejdžu, oslobodio si se. Nastavi tako!

Da je ovo bila teška pevačka borba prokomentarisao je i Dragan Stojković Bosanac, ali je svoju prednost dao rokeru iz Zenice.

Mentori nisu krili zadovoljstvo zbog onoga što su njihovi kandidati pokazali na sceni. Karleuša je istakla da je Nemanja njen miljenik u takmičenju, pa dodala:

– Treba svi da znaju da je on profesor muzike i da nikad ne pravi greške u pevanju. Volela bih da pobedi.

I za protivnički tabor imala je reči hvale, a posebno je oduševio repertoar mladog Bosanca.

– Ne znam zašto, ali svaki put kad se izvodi pesma “Pljuni i zapevaj” i kad se peva o Jugoslaviji, ja se sva naježim i nešto me dirne – rekla je Jelena, nakon čega je Hanad izjavio da isto oseća nostalgiju, iako u vreme postojanja Juge nije bio ni u planu.

– Ja nisam ni rođen u vreme Jugoslavije, ali sam jedan od osnivača prve radne brigade posle Tita. Mlad sam, ali iz priča starijih meni se ta ideja bratstva i jedinstva tako sviđa i osećam nostalgiju, iako u to vreme nisam ni rođen – rekao je takmičar, što je izazvalo odušvljenje svih u studiju.

Izgleda da je bratstvo i jedinstvo uticalo na Popovića, te je u poslednjem trenutku napravio presedan i oba talentovana takmičara pustio u četvrt finale.

– Bravo, Popoviću, to je pravilna odluka – vikao je žiri, dok su takmičari i njihovi mentori slavili na sceni.