Matea Bošnjak – Dva galeba bela i Tek je 12 sati (20. 11.) – deseta emisija


– Dva galeba bela i Tek je 12 sati (20. 11.) – deseta emisija

Matea inače studira Muzičku akademiju u Dablinu, što govori o njenoj muzikalnosti koju je žiri čuo međutim nije ima se dopala njena interpretacija Šabanove pesme.

– Verovatno otuda je neko dao ideju da se prva pesma peva ovako jer za ovo ili treba da ideš u školu ili da budeš lud. Ja sam dala panik taster ne zato što ti ne znaš da pevaš već je to bilo uznemirujuće i agresivno da sam ja htela tu agoniju da prekinem. Uporno se dešava da se derete, zašto ta dreka tolika? Jel to znači da ćete biti bolji? Ne. Pa valjda ti koja ideš u neku školu valjda znaš šta čini jednu interpretaciju. Ludilo! Kao da me je neko stavio u ringišpil, krv iz ušiju! Ovo sam prvom pesmom, meni je to haos- žustro je dala svoj sud Marija, a ni njen kolega Bosanac nije imao pozitivan komentar te objasnio kako je interpretacija tuđih pesama dozvoljena do neke granice.

– Ti si odličan primer da bih ja nešto prokomentarisao. Prva pesma, ko uopšte daje pravo jednom anonimnom pevaču da se pojavi na ovakvom takmičenju, a da ne otpeva bar 8, 16, 24 takta kako treba? Postoji neko ko je postavio standard u jednoj pesmi i kada praviš nešto novo postoji standard koji se ispoštuje, pa se onda ide u improvizaciju. Zašto ja ne glasam često i opirem se nekim stvarima. Ovaj ko te uputio na ovo jako greši.Ima kod tebe glasa i razmišljanja i volje ali je sve loše spakovano i prezentovano – istakao je Bosanac sa čim se složila i Snežana, međutim Mili je prepoznao njen talenat i poželeo da je izvede na “pravi put”.

– Gledaj, ti ne da si prešla ti si pregazila i pesmu i žiri i ništa se nije čulo osim dernjanja, ali ti znaš da pevaš. Zato hoću da vidim kako će to da izgleda sa pravom pesmom koja ti je bliža i mnogo više emocije- rekao je Mili što je pozdravio i Đorđe David, a zatim se opravdala i kandidatkinja.

– Znala sam da će to biti rizik. Nisam htela ni na koji način da oskrnavim umetnika ni umetnost nego sam svoje viđenje prezentovala očigledno na na loš način- iskrena je bila Matea.

Na kraju Marija joj je poručila da mora da resetuje mozak i da radi sve upravo onako kako je mislila da ne treba.

izvor: grand


Kategorije: Nove Zvezde granda, Takmičenje, Zvezde granda 2021-2022

Tagovi: , ,