Denis Ahmetović i Marija Gruevska – (09. 01.) – četrdeset deveta emisija – dueli


i – (09. 01.) – četrdeset deveta emisija – dueli

I dok se Denis opredelio za pesme ”Rodila se mala” Đovanija Bajramovića i ”Tornado” Vanje Lakatoša, Marija je pevala pesme ”Žute dunje” od Indexa i ”Od Ebra do Dunava” Šabana Bajramovića.

Rezultat ovog duela završio se u korist Marije koja je sa četiri glasa prošla direktno dalje, dok će se o Denisovoj sudbini odlučiti nakndadno kako je osvojio nezavidna tri glasa.

Žiri je zamerio Mariji preveliku razliku između interpretacije prve i druge pesme- Kako si ispala iz matrice u drugoj pesmi, izduvala si se kao balon, zaboravila i tekst i sve- rekao je Đorđe uz komentar da će Bosanac to bolje objasniti kao stručnjak za tu vestu muzike.

Ono što je najviše bunilo Jelenu jeste odabir pesama Denisa Ahmetovića- Ma koje su ovo pesme? Nikad nisam čula za ove pevače i pesme, i nisu za takmičenje, ali ti dobro pevaš, i da čitaš telefosnki imenik kroz pesmu dobro bi zvučalo. Marija, moj savet, dobra si pevačica, ali kad se skidala pevo kostim, to se radi na sceni da se vidi.

Viki je smatrala da su pesme koje je Denis pevao itekako poznate ne smao njoj već i mnogima u našoj zemlji- Nisi ti milionski auditorijum, koji to ne zna. To što ti znaš, znaš jer pevaš romske pesme- odbrusila joj je JK a onda je Saša pitao Snežanu kao iskusnu pevačicu da li zna te pesme, na šta je i ona odgovorila da ne zna.

– Nismo mi šusteri ovde, i ne moramo da znamo pesmu da bi procenili da li je neko dobro peva ili ne- bio je Snežanin zaključak, a Jelena je želela da se izađe iz stereotipa koji vladaju u takmičenju- Neću bre da zato što je neko Rom peva romske pesme i tačka!

Viki je odmah dala repliku na Jelenin komentar a onda joj odbrusila- Ma zašto ti moraš da staviš poklopac na sve što neko kaže?, na šta je pevačica odgovorila- Ma ja stavljam katanac! Ućuti više alapačo, us*a mi se u život ovde 5 godina!

– Marija, jeste da je ovo strašno što ti se dogodilo u drugoj pesmi međutim ti imaš nešto egzotično i interesantno. Nisam preveliki ljubitelj falseta ali ja bih te pustila dalje, tj prošla si- rekla je Šerifovićeva pa se obratila svom kandidatu- Kada je reč o repertoaru, ti si tu vrlo uzak, ali ćemo se potruditi da na tvom putu budemo što bolji, i sretno ako te Saša pusti.

– Denise sve što su ti rekli su u pravu, ali u tom opsegu koji pevaš moraš da pucaš od energije a što se tiče moje Marije, bili smo na korak od jednog od najneverovatnijih nastupa ali ćemo se truditi, ti si kompletan umetnik- završena je bila Milijeva reč.

Kako su se svi članovi žirija složili da Denis zaslužuje da ide dalje, Saša ga je pustio.

izvor: grand