Jusuf Šingoli i Kenan Aljukić – (26. 12.) – četrdeset sedma emisija – dueli


i – (26. 12.) – četrdeset sedma emisija – dueli

Jusuf je Anin kandidat, a pesme koje su izabrali za ovaj krug su “Ljubav nije dug” koju u originalu izvodi Šaban Šaulić i “Jednoj ženi za sećanje dugo” Jašara Ahmedovskog.

Milijev izbor za Kenana bile su pesme “Ko ti to grize obraze” čuveni stari hit Tošea Proeskog i “Prosjak i kralj” od Adila.

Jusuf se već u prvom delu pesme izborio za četiri glasa dok je na kraju dobio svih šest, mada se tokom izvođenja sve vreme čulo bodrenje poput “Pevaj”, “Zgazi malo” i “Pusti glas”.

Drugom kandidatu poverenje su pružili samo Viki, Đorđe i Jelena te su mu klimali glavom kako bi se kandidat izborio sa tremom koja ga je vidno savladala.

Priliku da prva da komentar dobila je Snežana koja je pohvalila Jusufa i iako je Bekuta zamolila da se ne štedi na rečima hvale, Snežana je izjavila sledeće – Složićeš se sa mnom da je nažalost uvek tako s dobrim kandidatima, kada su dobri, nemaš šta previše da im kažeš osim “Bravo” i “Bio si odličan”. Ali odlični ste oboje, sve mi se dopalo – rekla je Snežana a zatim se obratila i Kenanu – Sladak si dečko i simpatičan, međutim ti dežurnu štipaklju imaš na nosu. Vokali su ti nakaradni, pogotovo prva pesma, uh, uh. Mislim da su ova tri glasa pravo stanje.

Nakon nje, reč je preuzela Karleuša koja je prvi komentar uputila Jusufu – Sladak si i šarmantan i mnogo je slatko što se stidiš tako i gledaš u pod, ali to ti nigde ne vodi. Nemoj više to da radiš, to me ekstremno nervira, za ovaj posao to je jedno veliko no, no. Ipak imam zamerku. Vi ste svi tamo u Vojvodini na nekom sedativu. Savršeno ali ugašeno, uplašeno, mirno. Tebi treba jedna šamarčina da se lupi. Svaki put kada treba da izađeš na scenu, zamisli da sam ti zveknula šamarčinu i da si se naljutio – završila je Karleuša ipak sa pohvalama jer sem njegove energije, sve ostalo je po rečima dive bilo savršeno.

Dok je Viki komentarisala kandidate, Saša Popović se umešao i zamolio sve pristune da obrate pažnju na Jusufov stajling, jer je sve savršeno na šta su iz žirija dodali da su svi iz Novog Sada takvi. Reč po reč, pomenula se i predstava Đorđa Davida “Seks bomb” pa je Popović pitao da li može da glumi u gorenavedenoj, na šta je Bekuta dodala – Moraš da se skineš u gaće. Popović je rekao da mu to nikakav problem neće biti i da će ako treba i njih skinuti. Diva je naglasila kako je ona jedina koja je videla Popovića u tom izdanju ali su u pitanju bile kupaće gaće. I baš u trenutku kada je Popović krenuo da otkopča pantalone, Bekuta je želela nešto više da kaže o Davidovoj predstavi, na šta je Karleuša gotovo iznervirano pitala – Čekaj ustao nam je čovek u gaćama i ti ćeš sad da prekineš to?

Iako se činilo da uslediti i performans, ovog puta, sve se zadržalo na priči te je saga o vešu prekinuta, bar za sada.

Vratili su se komentarisanju kandidata, a Đorđe David i Karleuša su se složili oko kandidata broj dva da je veliki talenat, uz Davidov savet da ne imitira Tošea nikada. Za razliku od njih, Marija nikako nije delila njihovo mišljenje i nije imala reči hvale za Kenana.

Ana se zahvalila žiriju na komentarima i savetima, a Saša je odlučio da Kenan ipak ne može da ide dalje iako su ga iz žirija molili da se ne ogreši.

izvor: grand