Jelena Prole i Vlastimir Janković – (06. 06.) – dvadeset deveta emisija – dueli
i – (06. 06.) – dvadeset deveta emisija – dueli

Prva kandidatkinja predstavila se pesmama “Udade se jagodo” Jordana Nikolića i “Te sam noći prevarila sebe” Ilde Šaulić, dok je njen “protivnik” iz duela odabrao numere “Geljan dade” Šabana Bajramovića i “Landala” Snežane Jovanović Šikice, kojom je uspeo da razgali sve u studiju, pa i Jelenu Karleušu koja je čak zaigrala.

Ipak, na kraju duela žiri nije bio blagonaklon prema takmičarima, pa je kranji rezultat bio 4:3 u Vlastimirovu korist, ali zbog nedovoljnog broja glasova nisu uspeli da se slave direktan prolazak, pa idu u baraž na kraju emsije.

“Ti odlično pevaš. Razgalio si me, a verujem i gledaoce kraj malih ekrana. To je, zapravo, i poenta muzike da pokrene onog ko te sluša”, prokomentarisala je Karleuša Vlastimirov nastup, dok je mladu Zrenjaninku ocenila samo za dobar izgled.

“Moram da priznam da sam te večeras više gledala, nego slušala. Prelepa si devojka”, izjavila je Jelena, dok je Marija Šerifović nastup prve takmičarke ocenila kao amaterski.

“Jelena se nije dobro ponašala na sceni, nije mi delovalo profesionalno. Čas se fokusirala na pevanje, čas na igranje. Nije znala šta će pre”, osudila je Šerifovićeva, dok je nastup drugog takmičara ocenila kao solidan.

“Ok je pevao, s tim da bih te ga ja pustila da peva original verziju, a ove svadbarske momente i refrene bih preskočila”, posavetovala ga je Marija, na šta se Dragan Stojković Bosanac nadovezao i obrazložio zašto nijednom takmičaru nije dao glas.

“Prva takmičarka je neubedljiva, u drugoj pesmi se potpuno zagubila u falševima. Malo mi je delovalo nesređeno i moglo je to i bolje”, ocenio je Bosanac, dok je Vlastimirov nastup iskritikovao jer se romska muzika ne peva na način koji je on uradio, kako je rekao, svadbarski.

“Ako imaš fanki i džez ritam, ne možeš da pevaš dvojku. Onda uzmi matricu i napravi narodnjačku verziju Bajramovićevog hita. Možda mi i delujemo kao svadba, ali nismo. Ja sam samo čekao kad ćeš da počneš da pevaš Neću, neću dijamante. To ne može da prođe, i ja ću to kažnjavati neglasanjem”, oštar je bio Bosanac, nakon čega se povela polemika u žiriju kako se peva romska muzika.

Na kraju su Marija i Jelena počele da viču da se prekine bespotrebna rasprava, jer će se gledaoci kraj malih ekrana smoritini oba takmičara ispratila sa scene.

izvor: grandKategorije: Nove Zvezde granda, Takmičenje, Zvezde granda 2019-2020

Tagovi: , , ,